Over mij

Al in mijn puberjaren namen vele mensen mij in vertrouwen. Vertelden mij hun geheimen, pittige gebeurtenissen, hun angsten en andere emoties. Hun verhalen waren veilig bij mij, ik droeg ze en dat ging me gemakkelijk af. Ik hing er geen oordeel aan en luisterde tot het hele verhaal was verteld.

Sinds mijn 10e jaar zijn er paarden in mijn leven, en die zijn nooit meer weggegaan. Wat heb ik veel van deze wijze dieren mogen leren, zowel op persoonlijk vlak als ook de lessen die me als ruiter hebben geholpen.

Het maakte mij nieuwsgierig, en stelde mij open voor wat deze prachtige dieren mij te vertellen hadden.

Met de liefde voor paarden en een hart voor de medemens, heb ik de opleiding Coachen met paarden gevolgd. Een schot in de roos!

Al vlot kreeg ik cliënten met een rugzak gevuld met verschillende heftige ervaringen. Ik ontdekte “opnieuw” dat ik deze pittige thema’s goed oppakte, gemakkelijk droeg maar er ook kon blijven zijn. Ik leerde over thema’s zoals de psyche van de mens, (verborgen) verlangens en behoeften, ingrijpende ervaringen, weggedrukte emoties, je bewuste en onbewuste ervaringen als kind of puber, en nog veel meer raakte me en schudde me wakker! Dit heeft me doen besluiten om me te verdiepen en te specialiseren in rouw, verlies en trauma.

De afgelopen jaren heb ik vele mensen mogen begeleiden die ingrijpende verliezen hebben geleden, die op zoek waren naar wie ze werkelijk zijn, die worstelden met de meest uiteenlopende levensvragen, die voor belangrijke keuzes stonden, die traumatische gebeurtenissen hebben meegemaakt, die een steun in de rug konden gebruiken om hun wensen te vervullen, of die zich wilden ontwikkelen tot een betere versie van zichzelf.

Mijn passie is om mensen in hun proces van zelfontwikkeling te ondersteunen en te begeleiden, ongeacht het thema van waaruit de hulpvraag is ontstaan. Met een groot draagvermogen, een nuchtere kijk, zonder oordeel en oprechte interesse gaan we samen op pad en op zoek naar antwoorden voor jouw vraag.

rouw en verlies
rouw en verlies

Saartje en Winter

Graag zet ik mijn 2 shetlandpony’s Saartje en Winter in tijdens de begeleiding daar ze een waardevolle aanvulling vormen. Ze hebben geen oordeel, leven in het hier en nu, zijn eerlijk en wijs.

Ze zijn niet zweverig maar staan met 4 benen stevig op de grond. Ze zijn serieus, grappig en duidelijk tegelijk. Geven je eerlijke feedback. Ze weten wat er bij je speelt. Zonder woorden. Laat je maar verrassen.

Samen vormen we een krachtig team om alle thema’s te kunnen begeleiden.