Individuele begeleiding

Individuele begeleiding begint altijd met een telefonische kennismaking. Ik luister naar jouw verhaal en we kijken waar je behoefte aan hebt. Op deze manier kan ik bekijken of jouw hulpvraag binnen mijn vakgebied past en of ik je kan begeleiden.

Mijn aanbod voor jou

Even “sparren”

Hoewel processen na een verlieservaring of ingrijpende gebeurtenis om tijd vragen, kan het zijn dat je goed op weg bent maar toch graag even wilt “sparren” over wat jou is overkomen.

Wellicht knaagt er ergens nog iets (maar kun je het niet concreet benoemen), sta je nog best vaak stil bij je verlies of de gebeurtenis, neemt steun en begrip uit de omgeving af, of is het moeilijk om bepaalde stappen in je nieuwe leven te zetten.

Herken je dit? Dan raad ik je een losse sessie aan.

rouw en verlies
rouw en verlies

Stay okay

Stay okay begeleiding bestaat uit 4 losse sessies verspreid over een tijdsbestek van 12 maanden. Jij geeft aan wanneer je behoefte hebt aan begeleiding of ondersteuning. Samen kijken we op dat moment wat er speelt en wat je hulpvraag is.

 

Trajecten vanaf 5 sessies

Tijd en aandacht voor jouw hulpvraag, jouw verlies en unieke (rouw)proces.  We creëren in- en overzicht in jouw situatie, je krijgt zicht op het rouwproces dat je doormaakt.

Wat speelt er, en waar heb je behoefte aan? Wat betekent het verlies voor jouw leven?

Als dit in kaart is gebracht weet je wat je nog te doen hebt. Hierdoor ontstaat grip en ervaar je dat je de regie op je leven weer terug krijgt.

Ik loop met je mee in jouw proces. Op jouw tempo, jij bepaalt. Ik ben je klankbord, je anker, je coach en je co-regulator. We werken samen aan het integreren van jouw ervaring in je leven, zodat je de touwtjes weer in eigen handen krijgt.

Dit, en alles wat nog meer naar boven mag komen, geven we aandacht. Een luisterend oor, ervaringen delen, oprechte interesse, motiveren, activeren en inspireren. Wat fijn om er voor jou te kunnen zijn.

In mijn sessies maak ik graag gebruik van creativiteit, de natuur, systemisch werk, schrijf-activiteiten en indien gewenst de inzet van mijn pony’s. Uit ervaring weet ik dat cliënten dit erg waarderen; ze bereiken vanuit een andere dimensie hun doelen, worden zich bewust van en het helpt om woorden om te zetten in zelfkennis en zelfbewustzijn.

Er is altijd ruimte voor jouw verhaal, ik vind het belangrijk dat jij jezelf kunt zijn en dat alles dat bij je hoort wordt gezien en gehoord. Open en zonder oordeel.

rouw en verlies
rouw en verlies

Begeleiding met de inzet van pony’s

Saartje en Winter, mijn 2 shetlandpony’s, zijn een waardevolle aanvulling in de begeleiding bij rouw en verlies. Ze hebben geen oordeel, leven in het hier en nu, zijn eerlijk en wijs.

Ze zijn niet zweverig maar staan met 4 benen stevig op de grond. Ze zijn serieus, grappig en duidelijk tegelijk. Geven je eerlijke feedback. Ze weten wat er bij je speelt. Zonder woorden. Laat je maar verrassen.

De inzet van de pony’s geven je de gelegenheid om ervaringsgericht te leren. Ik geef jou een activiteit die je met de pony mag uitvoeren.

 

Je titel komt hier

Your content goes here. Edit or remove this text inline or in the module Content settings. You can also style every aspect of this content in the module Design settings and even apply custom CSS to this text in the module Advanced settings.

Lees meer

Bij het omgaan met en reageren op de situatie die tijdens deze activiteit ontstaat, wordt niet alleen een beroep gedaan op jouw wijsheid, maar ook op jouw vaardigheden en het omgaan met alles wat je daarbij ervaart.

Na het uitvoeren van de activiteit help ik je om de ervaring bewust te krijgen, en tot inzichten te komen die tot dan onbewust waren.

Het unieke aan deze vorm van begeleiding is dat we naast de oorzaken die ten grondslag liggen aan de hulpvraag, vooral kijken naar hoe dat in het heden van invloed is en wat je daar in de toekomst mee wilt.

In combinatie met verschillende werkvormen kan deze vorm van begeleiding jou een ware verdieping geven.

Voor de begeleiding met inzet van Saartje en Winter is geen ervaring met pony’s of paarden nodig. Ik faciliteer het proces en draag zorg voor jouw veiligheid. Activiteiten met een pony vinden altijd plaats vanaf de grond, naast de pony en nooit op de pony.